English version
Adózás, helyi adók

Balaton

Befektetés

Bemutatjuk

Beruházás

Biztosítás

Cégek, vállalkozások hírei

Cégvilág

Civil hírek

Egészségügy / szociális intézmények

Egyesület

Egyházak

Életmód

Energiagazdálkodás

Építési ügyek

Építőipar

Érdekességek

Események

EU információk

Falusi turizmus desztináció menedzsmenttel

Felhívás

Fiatalok

Fidesz

Foglalkoztatás

Fogyasztóvédelem

Gasztronómia

Gazdasági hírek

Gazdaságpolitika

Hazai sport

Helyi önkormányzat

Helyi rendeletek

Helyi szolgáltatások

Helytörténet

Humán

Idegenforgalmi információ

Információ

Ingatlan

Ingatlanforgalmazás

Innen-onnan

Innováció

Interjú

Intézményfenntartás

Irodalom

Jegyzet

Jótékonyság

Kamarák

Karácsonyi ünnepségek

Katasztrófavédelem

Kézilabda

Kiállítások, konferenciák

Kistelepülések

Kistérségek

Kitüntetés

Koncert

Konferencia

Kórház, klinika vagy egészségügyi centrum

Kosárlabda

Költségvetés

Környezetvédelem

Közbeszerzés

Közbiztonság

Közérdekű információk

Közgyűlés

Közlekedés

Közlekedési információk

Kulturális programok

Labdarúgás

MDF

MSZP

Műsorok

Műszaki Tudományok

Nemzetiségi ügyek

Oktatás

Olimpia

Pályázatok

Párthírek

Pedagógia

Pénzügyek

Piackutatás

Politika, közélet

Portré

Regionális programok

Rendezvény

Rendőrségi hírek

Sajtó

Sport / fittness / szabadidő

Sportrendezvény

Statisztika

Szabadidő

Szerencsejáték

Szociális ügyek

Szociálpolitika

Társadalom

Távközlés

T-Kisebbségek

Törvény, rendelet, szabályozás

Tudományos hírek

Tudósítás

Turizmus

TV, rádió

Utazás

Ünnepségek

Vagyongazdálkodás

Vagyonkezelés

Vagyonvédelem

Vállalkozásfejlesztés

Vélemények

Vendéglátás


A Mozartról a Gólba

Nem sokan mondhatják el magukról, hogy viszonylag fiatal korban gazdag külföldi tapasztalattal a hátuk mögött vezetnek egy nagy múltú városi vendéglátóhelyet. Közéjük tartozik Hargitai Szabolcs is, aki még azzal is dicsekedhet, hogy szolgált a világ második legnagyobb luxus-üdülőhajóján, a Dunán úszó Mozarton (a képen) is. Gazdag tapasztalatait 1995 óta természetesen hasznosítja a szombathelyi kórháznál lévő nagy múltú, méltán népszerű Gól vendéglőben, amely immáron a tulajdonában van. Szociális érzékenységét pedig azzal bizonyította, hogy üresen álló raktárhelyiségeit egy időre felajánlotta használatra a vöröskeresztnek.
- Mennyire tudta, tudja hasznosítani nem mindennapi külföldi tapasztalatait?
- Minden vendéglősnek kellene néhány év külföldi tapasztalat, különösen a gasztronómia és a nyelvtudás vonatkozásában - állítja a kisvendéglő továbbfejlesztésében nagy terveket szövő vendéglátós szakember, aki évek óta tagja a Vasi Vendéglősök Klubjának is. – Eddig is igyekeztem az ételválasztékban, a főzési szokásokban, de az italkészlet kialakításában hasznosítani a bajorországi panzió éttermében, rövid ausztriai kiruccanásom során és a Mozarton szerzett tapasztalataimat. Azt is megtanultam a múltban, hogyan lehet egyedül dolgozni, s azt is, hogy a tulajdonos is vegyen részt a munkában.
- Úgy tudom, az volt az álma, hogy hajón vagy repülőn szolgáljon stewardként.
- Így igaz, s a Mozarton ez – ha nem is stewardként, hanem felszolgálóként – meg is valósult. Hatalmas élmény volt a számomra, de sajnos azt is tapasztaltam, mekkora mentalitásbeli, szokásbeli különbség van a hazai és a nyugat-európai vendéglátás között. Szeretném a Gólt csak részben is a kinti színvonalra fejleszteni. Persze a mai pénztelenségben, az erősödő konkurenciaharcban a nagyobb beruházást alaposan meg kell gondolni. Ennek ellenére azt szeretném, ha a nevem és Gól jó értelemben összeforrna. A sokszínű ételválaszték, a speciális ételféleségek, a hangulatos, barátságos éttermi részek és kerthelyiség, valamint a megfelelő személyzet garancia lehet a sikerre. Így van ez odakint is.         
 

Publikálta
null
Helyilap
Kistérségek
Területfejlesztési Önkormányzati Társulások
Tudósító
Választókerület(ek)
Vállalkozások