Karácsony a szárnyasok jegyében
Horváth János régi motoros a kereskedelmi szakmában, szakképzettséget hús-és baromfiipari területen szerzett, életpályája is ehhez a szakterülethez kapcsolódik. A szakma kiváló dolgozója a Kristóf és Társai Baromfifeldolgozó és Értékesítő Kft. kereskedelmi igazgatója.
Szombathelyen, a Lovas utcai egykori VASÉP D-telepen található Vasi Csirke Szaküzlet és Feldolgozó vezetője (képünkön) megnyugodva állapítja meg, hogy már levonult a madárinfluenza miatti pánik, így nincs akadálya annak, hogy az idei karácsonyon is a pulyka, csirke kerüljön az ünnepi asztalra. Nem kell tartani a közkedvelt szárnyasok vásárlásától. A magyar baromfi amúgy is szigorúan ellenőrzött, náluk is csak ilyent forgalmaznak. A nagytestű és a bébi pulyka mellett hidegtálakhoz sokan sütnek csirkemájat, s húsos kolbásszal töltött sült húst is. Kuriózumként ajánlja az általuk előállított baromfi sütőkolbászt, amely igen ízletes és egészséges, valamint a pácolt füstölt alsó-és felsőcombot. A sütőkolbász disznótoroshoz, a füstölt alsó és felsőcomb a szilveszteri kocsonyába is kiváló. Bár nem kifejezetten karácsonyi étel, vannak, akik pulyka vagy hal helyett ilyenkor is a csirkét részesítik előnyben különböző feldolgozásban.
Publikálta null |
|
|
|
|
Helyilap
Kistérségek
Területfejlesztési Önkormányzati Társulások
Tudósító
Választókerület(ek)
Vállalkozások
|
| |