Ma, azaz estig tart a szombathelyi Fő téren a hétvégi bor-
és gasztrofesztivál. Valójában egy kirakodóvásárról van szó, kicsiben olyan,
mint a Savaria Karnevál borutcája volt.
Ha ősz, akkor szüret, ha szüret, akkor a borhoz kapcsolódó
rendezvények. Egyik ilyen a hétvégi szombathelyi bor- és gasztrofesztivál,
melynek keretében borutcát nyitottak a Fő tér rendezvényrészén, amihez
kirakodóvásár és különböző programok kapcsolódnak. A Vasi Bacchus Gasztro- és
Borfesztivál – melyet a Chance Produkciós Iroda szervezett – ma, azaz vasárnap
ér véget, s mivel mással is, mint tűzijátékkal.
Szombaton kora este kilátogattunk a Fő téri bor- és
gasztroutcába, amely a Savaria Karnevál alatt a Rákóczi utcában kialakított
borutcának kicsinyített mása. Bár az időjárás eléggé kedvező volt, meglehetősen
kevesen érdeklődtek a borok és ételek iránt. Bőven volt szabad hely az
asztaloknál, nemigen kellett sorba állni az „egyenpaviloknoknál”. A borok ára
még úgy-ahogy elfogadható volt, az ételeket viszont az átlagpolgár pénztárcájához
mérten bizony meglehetősen húzósan kínálták. Pedig többféle finomság is
ingerelte az emésztőnedvet.
Több mint tucatnyi helyen vonultatták fel a magyar
borvidékek, borfeldolgozók nedűit, fehér és vörös színben egyaránt. A
hallgatólagos árkartell eredményeként 150 forint/deci alatt nem mérték a
kifejezetten magyar termelésű nedűket, viszont több helyen 200, 250 forintra is
rúgott egy deci ára. Az esti hangulat viszont magáért beszélt. Ha egy kicsit
melegebb az idő és még nagyobb területet – még több árussal - lehetett volna
bejárni, bizonyára még vonzóbb lett volna ez a vásár.
Publikálta null |
|
|
|
|
Helyilap
Kistérségek
Területfejlesztési Önkormányzati Társulások
Tudósító
Választókerület(ek)
Vállalkozások
|
|