English version
Adózás, helyi adók

Balaton

Befektetés

Bemutatjuk

Beruházás

Biztosítás

Cégek, vállalkozások hírei

Cégvilág

Civil hírek

Egészségügy / szociális intézmények

Egyesület

Egyházak

Életmód

Energiagazdálkodás

Építési ügyek

Építőipar

Érdekességek

Események

EU információk

Falusi turizmus desztináció menedzsmenttel

Felhívás

Fiatalok

Fidesz

Foglalkoztatás

Fogyasztóvédelem

Gasztronómia

Gazdasági hírek

Gazdaságpolitika

Hazai sport

Helyi önkormányzat

Helyi rendeletek

Helyi szolgáltatások

Helytörténet

Humán

Idegenforgalmi információ

Információ

Ingatlan

Ingatlanforgalmazás

Innen-onnan

Innováció

Interjú

Intézményfenntartás

Irodalom

Jegyzet

Jótékonyság

Kamarák

Karácsonyi ünnepségek

Katasztrófavédelem

Kézilabda

Kiállítások, konferenciák

Kistelepülések

Kistérségek

Kitüntetés

Koncert

Konferencia

Kórház, klinika vagy egészségügyi centrum

Kosárlabda

Költségvetés

Környezetvédelem

Közbeszerzés

Közbiztonság

Közérdekű információk

Közgyűlés

Közlekedés

Közlekedési információk

Kulturális programok

Labdarúgás

MDF

MSZP

Műsorok

Műszaki Tudományok

Nemzetiségi ügyek

Oktatás

Olimpia

Pályázatok

Párthírek

Pedagógia

Pénzügyek

Piackutatás

Politika, közélet

Portré

Regionális programok

Rendezvény

Rendőrségi hírek

Sajtó

Sport / fittness / szabadidő

Sportrendezvény

Statisztika

Szabadidő

Szerencsejáték

Szociális ügyek

Szociálpolitika

Társadalom

Távközlés

T-Kisebbségek

Törvény, rendelet, szabályozás

Tudományos hírek

Tudósítás

Turizmus

TV, rádió

Utazás

Ünnepségek

Vagyongazdálkodás

Vagyonkezelés

Vagyonvédelem

Vállalkozásfejlesztés

Vélemények

Vendéglátás


Sonkában is csak minőségit

Húsvét előtti időszakban ugyanúgy megnövekszik a forgalom a hentesboltokban, mint karácsony és szilveszter előtt. Nos, felkészültek erre a szombathelyi Hámor utcában található népszerű, minőségi árut kínáló magán hús-hentesárú szaküzletben is.  

Híre van a Szombathely ipartelepi részén található Kónye féle hús-hentesáru üzletnek nemcsak a megyeszékhelyen, de a környékén is. A „békebeli” boltnak minőségi árukészlete van, de elfogadható az árszínvonala is. A családi ház udvari részében kialakított szaküzlet nagy tapasztalatú tulajdonos-üzletvezető, Kónya József alaposan felkészült a húsvét előtti forgalomra is. Mint megtudtuk tőle, idén is minőségi sonkát, úgynevezett füstölt darabolt combot kínálnak, amely hagyományos módon lett füstölve, s ez az ízén is érezhető. Nem enged vizet, nem szálkás, jól meg lehet főzni, és nem esik szét szeleteléskor. Másféltől három kilogrammosig kaphatók az egész sonkák, de természetesen kisebb mennyiséget is lehet vásárolni. A sonkakészlet hasonló a múlt évihez, a vásárlói igény azonban a pénztelenség, a gazdasági helyzet következtében eléggé visszaesett. Kínálnak persze a húsvétra szintén keresettebb füstölt csülköt és tarját is. Az ár a tavalyihoz hasonló, a fizetőképes kereslet csökkenése és a konkurenciaharc miatt nemigen lehet emelni.

A kiváló szakember azt is elmondta, hogy az emberek a sonkát általában ránézésre veszik. Ha megtetszik egy darab, akkor is elviszik azt, ha kevesebbet szándékoztak vásárolni. Arra is érdemes odafigyelni, hogy a sonka ne legyen túl világos, de sötét sem. Nem szabad túlfőzni, a jó sonka a forrástól számított másfél órán belül megfő. Abban a vízben kell kihűlnie, amiben megfőzték. Kónyáékhoz persze nemcsak sonkáért és csülökért érdemes kilátogatni, mert mind a húsuk, mind pedig a hentesárujuk megéri az árát.

Publikálta
null
Helyilap
Kistérségek
Területfejlesztési Önkormányzati Társulások
Tudósító
Választókerület(ek)
Vállalkozások