Húsvét előtti időszakban ugyanúgy megnövekszik a forgalom
a hentesboltokban, mint karácsony és szilveszter előtt. Nos, felkészültek erre
a szombathelyi Hámor utcában található népszerű, minőségi árut kínáló magán
hús-hentesárú szaküzletben is.
Híre van a Szombathely ipartelepi részén található Kónye
féle hús-hentesáru üzletnek nemcsak a megyeszékhelyen, de a környékén is. A
„békebeli” boltnak minőségi árukészlete van, de elfogadható az árszínvonala is.
A családi ház udvari részében kialakított szaküzlet nagy tapasztalatú
tulajdonos-üzletvezető, Kónya József alaposan felkészült a húsvét előtti
forgalomra is. Mint megtudtuk tőle, idén is minőségi sonkát, úgynevezett
füstölt darabolt combot kínálnak, amely hagyományos módon lett füstölve, s ez
az ízén is érezhető. Nem enged vizet, nem szálkás, jól meg lehet főzni, és nem
esik szét szeleteléskor. Másféltől három kilogrammosig kaphatók az egész
sonkák, de természetesen kisebb mennyiséget is lehet vásárolni. A sonkakészlet
hasonló a múlt évihez, a vásárlói igény azonban a pénztelenség, a gazdasági
helyzet következtében eléggé visszaesett. Kínálnak persze a húsvétra szintén
keresettebb füstölt csülköt és tarját is. Az ár a tavalyihoz hasonló, a
fizetőképes kereslet csökkenése és a konkurenciaharc miatt nemigen lehet
emelni.
A kiváló szakember azt is elmondta, hogy az emberek a sonkát általában
ránézésre veszik. Ha megtetszik egy darab, akkor is elviszik azt, ha kevesebbet
szándékoztak vásárolni. Arra is érdemes odafigyelni, hogy a sonka ne legyen túl
világos, de sötét sem. Nem szabad túlfőzni, a jó sonka a forrástól számított
másfél órán belül megfő. Abban a vízben kell kihűlnie, amiben megfőzték.
Kónyáékhoz persze nemcsak sonkáért és csülökért érdemes kilátogatni, mert mind
a húsuk, mind pedig a hentesárujuk megéri az árát.
Publikálta null |
|
|
|
|
Helyilap
Kistérségek
Területfejlesztési Önkormányzati Társulások
Tudósító
Választókerület(ek)
Vállalkozások
|
|