A Tanúhegyek Egyesülete április 4- ikén tartott sajtótájékoztatóján Makra Károly elnök /képünkön- középen/ a civil szerveződés fő célkitűzései mellett szólt a tervezett programokról is. Közülük az egyik, idézem: " az
egyesület aktív részvétele a Balaton- átúszó versenyen, ahol a program ideje
alatt megyei szintű szürkemarha- pörköltfőző, valamint borfelismerő verseny is
helyet kapna /révfülöpi Önkormányzattal karöltve/".
Kedves Olvasók! A terv megvalósult- lehet jelentkezni Hervay Katalin elnökségi tag elérhetőségein, amelyeket az alábbiakban olvashatnak, csak úgy, mint a programokat.
MEGHÍVÓ
A Révfülöpi Önkormányzat és a
Tanúhegyek Egyesülete szeretettel meghívja az érdeklődőket 2007. július 21-én
11.00 órától 24.00 óráig a Csárda utca előtti részre a Balaton- átúszást kísérő
rendezvényére.
I. A Balaton-felvidéki borok felismerő bajnoksága.
II. Főzőverseny a Balaton- átúszás
napján.
III. Folklór műsor, kirakodó
vásár.
IV. Utcabál.
A rendezvényt a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium
támogatja.
A főzőverseny kiírása: A kulináris élményt nyújtó
verseny segítségével bemutatjuk a magyar tájak és a főzésre vállalkozók
sokszínű íz- és hagyományvilágát.
Feladat: konyhakész húsból, melyet a Tanúhegyek Egyesület ad a
pörkölt készítéshez.
A főzésre jelentkező maga
gondoskodik a saját receptjéhez illő fűszerekről, a főzőedényről és a tüzelési
alkalmatosságról (fa, gáz, stb.).
Mennyiség: 5 kg felkockázott
konyhakész hús.
A főzés időtartama: maximum 3 óra
lehet (11.00 órától 14.00 óráig)
Az elkészült ételeket zsűrizzük.
A versenyre nevezési díj nincs.
Eredményhirdetés: a helyszínen
14.00 órától.
Értékelési szempontok:
1.
Az étel íz-harmóniája
2.
Az étel látványa
3.
Az étel tálalása, megjelenése
4.
Az étel megfelelése az ételfajtának.
Az értékelés pontozással
történik. Azonos pontszám esetén a zsűri elnökének szavazata dönt.
Díjazás: Serlegek az első három
helyezettnek, emléklap a versenyen résztvevőknek.
A zsűri elnöke: Benke László
mesterszakács
Jelentkezési határidő: 2007.
július 18. (szerda)
Jelentkezni lehet:
e-mail: hervay@zanka.hu, vagy a
20/9714-386-os telefonszámon.
A kóstolás a helyszínen megvásárolt nyugta ellenében lehetséges.
Szeretettel várjuk a 3 fős
csapatok jelentkezését!
|