English version
Adózás, helyi adók

Állatbarát

Állatorvosok

Állattartás

Balaton

Belföld

Bemutatjuk

Beruházás

Borturisztika, borturizmus

Cégek, vállalkozások hírei

Cégvilág

Civil hírek

Család

Egészségügy / szociális intézmények

Egyesület

Egyházak

Elektronikus ügyintézés

Életmód

Érdekességek

Események

EU információk

Felhívás

Felmérések

Fiatalok

Foglalkozás egészségügy

Foglalkoztatás

Gasztronómia

Gyermek és ifjúsági ügyek

Gyermeknevelés

Hazai sport

Helyi önkormányzat

Honvédség

Humán

Információ

Informatika

Informatika és távközlés

Ingatlan

Innen-onnan

Interjú

Internet / multimédia

Intézményfenntartás

Irodalom

Jegyzet

Jótékonyság

Karácsonyi ünnepségek

Katasztrófavédelem

KDNP

Képviselők hírei

Kézilabda

Kiállítások, konferenciák

Kistelepülések

Kistérségek

Kitüntetés

Koncert

Konferencia

Kórház, klinika vagy egészségügyi centrum

Kosárlabda

Könyvismertető

Környezetvédelem

Közbiztonság

Közérdekű információk

Közgyűlés

Közlekedés

Közlekedési információk

Közvélemény

Kulturális programok

Labdarúgás

Magyar foci

Moziműsor

MSZP

Műsorok

Nyugdíjasoknak

Oktatás

Olimpia

Önkormányzati választás

Pályázatok

Pedagógia

Piackutatás

Politika, közélet

Portré

Rally

Regionális programok

Rendezvény

Rendőrségi hírek

Sajtó

Sakk

Sport / fittness / szabadidő

Sportrendezvény

Statisztika

Szabadidő

Szerencsejáték

Szociálpolitika

Társadalom

T-Kisebbségek

Történelem

Tudomány

Tudományos hírek

Tudósítás

TV, rádió

Utazás

Ünnepségek

Vállalkozásfejlesztés

Vallás

Vélemények


Versenyt főztek a tanulók a "SZISZI"- ben
Minden évben igazi izgalommal várt esemény a Széchenyi István Szakképző Iskolában az a válogató verseny, amelynek első két helyezettje képviselheti hazánkat a szakács és pincértanulók nemzetközi versenyében. Így volt ez a közelmúltban is.

 

Évek óta tartó hagyomány már, hogy Halle, Stadthagen, Wroclaw és Tapolca diákjai összemérik tudásukat a gasztronómia-vendéglátás területén. A tavaly Tapolcán rendezett nemzetközi megmérettetésen hazai siker született, ezen felbuzdulva most tíz szakács és hat felszolgáló készült fel szakoktatóik segítségével a válogatóversenyre.
Délelőtt a díszterítéssel foglalkoztak a pincértanulók, melynek témái nemzetközi vadásztalálkozó, vagy kulináris élvezetek a Balaton környékén címet viselték. A szakácsok mindeközben az általuk összeállított menüsort készítették el. Az egész napos kemény küzdelem eredményeképpen a zsűri és a meghívott vendégek fogyasztották el a versenymunkákat.
A zsűri elnöke Domonkos Miklós, a Lontai Egon Gasztronómiai társaság elnöke értékelte a versenyzők munkáját. Kiemelte a pincérek étel-ital ismereteit, a korrekt felszolgálást. Apróbb hibákat vélt felfedezni, amelyek gyakorlással elsajátíthatóak. A szakácsok is dicséretet kaptak, de a nemzetközileg is elismert gasztronómiai szaktekintély tanácsokkal is ellátta őket az előkészítéssel, konyhatechnológiával, darabolással és díszítéssel kapcsolatban. Összességében mindannyiuknak gratulált, mint mondta, erős mezőny gyűlt össze.
Lájerné Tóth Éva /fotó- jobb oldalon/ intézményvezető adta át a díjakat a verseny helyezettjeinek. A pincér tanulók között első lett Miskolczi Ivett, második Baltavári János, harmadik Barkóczi Nikolett /fotón- szemben/.
A szakácsok versenyében a tavalyi évhez hasonlóan hibátlan teljesítménnyel végzett az élen Vári János, ezüstérmes Tulok Melinda, harmadik pedig Kocsis Bianka. A külföldi versenyre a két szakma azonos helyezettjei párban kezdik meg a felkészülést.


















A pincér tanulók között második helyen végzett a képen látható Balatvári János.

Hírforrás és fotók: Kovács Melinda

 
Publikálta
null