Idén is sikeres volt a vasutasok forraltbor-készítő versenye
Február 13- án a tapolcai Vasútállomás melletti területen- a hamisítatlan téli idő ellenére- 15 csapat gyűlt össze, hogy részese legyen az immár második alkalommal megrendezett Forraltbor-készítő versenynek- tudta meg lapunk Kocsor Szabolcstól, a rendezvény főszervezőjétől.
A délutáni vidám programon a helyi alkalmi szereveződések mellett Sümegről, Balatonedericsről, Keszthelyről, Celldömölkről, Zalaegerszegről, Veszprémből és Szombathelyről is érkeztek vállalkozó kedvű egyének. Kocsor Szabolcs örömének adott hangot, hogy az ítéletidő ellenére is szinte minden csapat megérkezett, a hóakadályok és a rendkívüli időjárási körülmények sem tántorították el a résztvevőket, hogy megmérettessék magukat. Hóba vájt tűzfészkekkel védekeztek a csapatok a néha már orkánerejű széllökések ellen. A nemes, vidám hangulatú verseny végén a sümegi gárda örülhetett, de a zsűri második helynél rosszabb helyezéssel egyetlen csapatot sem "sújtott". Az eredményhirdetés után a Samu Ferenc által készített finom, ínycsiklandozó pörköltet kóstolhatták a megjelentek.
Meg kell említeni a rendezvény támogatóit is- nélkülük valóban nem jöhetett volna létre a vasutas dolgozók második "borbuli"-ja: Vasutasok Szakszervezete /VSZ/, Mozdonyvezetők Szakszervezete /MOSZ/, Vasúti Dolgozó Szabad Szakszervezete /VDSZSZ/ és a Pályavasúti Dolgozók Szakszervezete /PVDSZ/.
A forraltbor-készítő versenyt követően fergeteges hangulatú bál vette kezdetét a közelben lévő Oktató-teremben.
Fotókért köszönet Ruzsa Sándornak és Kövesdi Ferencnek.
| |