English version
Adózás, helyi adók

Állatbarát

Állatorvosok

Állattartás

Balaton

Belföld

Bemutatjuk

Beruházás

Borturisztika, borturizmus

Cégek, vállalkozások hírei

Cégvilág

Civil hírek

Család

Egészségügy / szociális intézmények

Egyesület

Egyházak

Elektronikus ügyintézés

Életmód

Érdekességek

Események

EU információk

Felhívás

Felmérések

Fiatalok

Foglalkozás egészségügy

Foglalkoztatás

Gasztronómia

Gyermek és ifjúsági ügyek

Gyermeknevelés

Hazai sport

Helyi önkormányzat

Honvédség

Humán

Információ

Informatika

Informatika és távközlés

Ingatlan

Innen-onnan

Interjú

Internet / multimédia

Intézményfenntartás

Irodalom

Jegyzet

Jótékonyság

Karácsonyi ünnepségek

Katasztrófavédelem

KDNP

Képviselők hírei

Kézilabda

Kiállítások, konferenciák

Kistelepülések

Kistérségek

Kitüntetés

Koncert

Konferencia

Kórház, klinika vagy egészségügyi centrum

Kosárlabda

Könyvismertető

Környezetvédelem

Közbiztonság

Közérdekű információk

Közgyűlés

Közlekedés

Közlekedési információk

Közvélemény

Kulturális programok

Labdarúgás

Magyar foci

Moziműsor

MSZP

Műsorok

Nyugdíjasoknak

Oktatás

Olimpia

Önkormányzati választás

Pályázatok

Pedagógia

Piackutatás

Politika, közélet

Portré

Rally

Regionális programok

Rendezvény

Rendőrségi hírek

Sajtó

Sakk

Sport / fittness / szabadidő

Sportrendezvény

Statisztika

Szabadidő

Szerencsejáték

Szociálpolitika

Társadalom

T-Kisebbségek

Történelem

Tudomány

Tudományos hírek

Tudósítás

TV, rádió

Utazás

Ünnepségek

Vállalkozásfejlesztés

Vallás

Vélemények


Balatonlellére került a Hazai Hús Grillbajnokság arany érme

Szeptember első hétvégéjén rendezték meg a Hazai Hús Magyar Grillbajnokságot. A Népligetben megtartott „ízletes” versenyre szépszámú csapat érkezett. A zsűrinek ezúttal sem volt könnyű dolga. A versenyzőknek 5 féle ételt kell készíteniük grillen, ami azt jelenti, hogy a fő húsételt csak és kizárólag szabad tűzön lehet készíteni.

A feladatok között egy hal, egy szárnyas, egy sertéshús, egy marhahús étel és egy édesség elkészítése szerepelt. A kiírók megválasztották, hogy idén szürke harcsa lesz a magyar termék. Továbbá rendelkezésre állt a bőrös csontos csirkemell, amelyet lehet filézni is, na meg amit a versenyző kíván belőle készíteni. Szintén magyar termék a sertés szűz és a hátszín, ami értelemszerűen magyar húsból származik. A desszert pedig saját fantázia szerint készül, itt mindenki szabadon alkothatott, megkötések nélkül.

A verseny szoros volt, de végül Balatonlellére került a bajnoki cím, ugyanis a megmérettetést a Compas csapata nyerte, a Trófea Grill és a holtversenyben harmadik helyen végző szolnoki Ínyenc klub és a nyíregyházi Fűszerszámosok csapata előtt.

Az esemény jó hangulatban telt, fiatalok, idősek együtt élvezték a viadalt, sőt volt, aki gyerekeivel, unokáival érkezett.

 - Az első grillbajnokságot 2000-ben rendeztük. Akkor egy dunántúli csapat kimagaslóan elvitte az aranyérmet, s pikáns adalék, hogy ez a versenyző most megjelent a csemetéivel. Tehát azokkal a kis lurkókkal érkeztek, akiket még akkor az édesanyjuk babakocsiban tolt, ők ma már 8-10-11 évesekké cseperedtek. Most ott álltak az édesapjuk mellett és figyelték, mit is kell tenni. Együtt csinálták a felnőttekkel, ők is tálalták, kínáltak az ételeket. Felemelő érzés, hogy ebben az országban elindult egy olyan folyamat, amire nyugodtan ráfoghatjuk, hogy azt hívatott közvetíteni: tanuljunk és tanítsunk grillezni – mondta el Ferenczi István, a Grillszövetség első embere, majd örömmel konstatálta:

- A grillezés ma már egyfajta „társadalmi betegség”. Hiszen nézzük csak meg: ha 3-4 ember összejön, akkor ma már sokkal inkább grilleznek, mint bográcsoznak. A grillnek, mint népszerű ételkészítési lehetőségnek a népszerűsítésében mi oroszlánrészt vállalunk most is, s az jövőben is ezt tesszük meg, mert nem csak szív-hanem „hasügyünk” is a téma.

Hírforrás: Bíró Zsolt- www.bizsopress.hu

Publikálta
null