English version
Beruházás

Civil hírek

Egészségügy / szociális intézmények

Építési ügyek

Érdekességek

EU pályázatok

Fidesz

Foglalkoztatás

Gazdasági hírek

Gyermek és ifjúsági ügyek

Helytörténet

Információ

Interjú

Internet / multimédia

Jegyzet

Kistelepülések

Kistérségek

Kitüntetés

Kórház, klinika vagy egészségügyi centrum

Közhivatalok

Közlekedés

Kulturális programok

Oktatás

Pályázatok

Politika, közélet

Portré

Rendezvény

Rendőrségi hírek

SZDSZ

Szociálpolitika

Társadalom

Tudományos hírek

Ünnepségek

Fidesz kampány
2006. március 14. 15:36

       Az elmúlt napokban, a többi párthoz képest, begyorsított a Fidesz Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyében. A párt nyíregyházi székházában szinte minden nap meghívott újságírók jegyzetelték dr.Vinnai Győző, országgyűlési képviselő jelölt társaságában megjelent fideszes politikusok mondatait.

Ha szűkebbre zárul a gázcsap
2006. március 2. 14:05

   Hát kérem, ezt is megértük.    A pártvezérek leültek, és megmutatták az orosz nagymedvének, hogy képesek néhány percet acsarkodás nélkül eltölteni, s ami több egyetérteni valamiben.Mit is tehettek mást, hiszen Putyin elnök udvarias gesztusai orosz télként hatottak a választási kampányban felhevült fejekre.

Nekünk mindegy
2006. március 1. 14:09

  ˇMegszokták már. Meg tudtad te szokni?ˇEzt Illyés Gyula írta valamikor huszadik század utolsó évében. Igen, megszoktuk… Most éppen ahhoz szoktatnak bennünket, hogy a választás előtti pankráción tapsoljunk, ahol szinte mindegy, hogy ki, és kit éljenez. Lassan már nem az számít, hogy ki marad állva: annak tapsolunk inkább, aki nagyobbat nyekken a politikai szorító padlóján.

A jegyzői gyámhatóság nem kér, hanem kötelez
2006. február 20. 23:56

– Egyszerűen nem tisztálkodtak. Nem fürödtek, nem mostak hajat, csak éltek bele a világba piszkosan, büdösen és a maguk módján még boldogok is voltak. Csakhogy a gyerekek cseperedni kezdtek, s egyre többet szekálták őket a többiek ápolatlanságuk miatt. Hiába mentek haza egy szeretetteljes édesanyához és édesapához, a szülői háttér már nem nyújtott elég védelmet. A gyerekek kimutatható pszichés károsodást szenvedtek el a folytonos piszkálódások miatt. S hogy miért nem szoktak mosakodni? Erre azt a választ kaptam, hogy nem igényelték a családtagok…

Kegyetlen ,,játékok"
2006. február 20. 15:50

Vasárnap késő délután Kisvárdán esett áldozatul egy hölgy a mások iránt táplált bizalomnak. Nem élt a józan megfontolás eszközével, és aligha töprengett sokat, mikor két fiatalember hívta, hogy menjen fel velük egyikük lakásába. A férfiak azzal az ürüggyel csalták a házba a hitelügyintéző asszonyt, hogy tartozásukat szeretnék törleszteni.

Szabolcsban sok a szöveg és kevés az alma
2006. március 2. 14:18

„A szocialisták agrárszakembereinek és megyei vezetőinek nyilatkozatai az almahelyzetről nem más, mint porhintés” – nyilatkozta Simon Miklós országgyűlési képviselő a Nyíregyházán tartott, „Sok a szöveg, és kevés lett az alma” című csütörtöki sajtótájékoztatója után. A Fidesz Gazdatagozatának Szabolcs- Szatmár- Bereg megyei elnöke szerint egyes politikusok nyilatkozatai szöges ellentétben állnak a statisztikai adatokkal.

Tavaly már rabolt az egyik sokkolós támadó
2006. március 2. 12:29

Mint arról korábban hírt adtunk, nem mindennapi bűncselekményt követett el február 19-én két fiatalember a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán. Egy hitelügyintéző nőt egyikük lakásába csalták, ahol kegyetlen ,,játékokat" üztek vele. Gázspray-vel lefújták, elektromos sokkolóval többször megrázták, és bántalmazták. A támadás közben a sértett ruhája és haja is lángra kapott, a fiatalasszony súlyosan megsérült.

Magasabb szintű szolgáltatás
2006. február 24. 14:58

Magasabb szintű pénzügyi szolgáltatásban, rugalmasabb ügyintésben, pénzkiadó automaták számának növekedésében, és még  jó néhány változásban fogják érzékelni a takarékszövetkezetek összevonásának hatását az ügyfelek. – Tudtuk meg Leövey Pétertől, a Tiszavasvári Takarékszövetkezet elnökétől, aki elmondta, hog a 2005-ben  még hat       kirendeltséggel   rendelkező  pénzintézet 2006-tól már 15 kirendeltségen fogadja tagjait.

Színes tévé a tornateremben
2006. február 20. 18:39

A gyerek természetesen ne tévézzen, hanem tornázzon, de akkor hogy kerül színes televízió a tornaterembe? - Nos nem azért, hogy testnevelés órán brazil szappanopera sorozatot nézzenek a gyerekek – mosolyog Pankotai Ferenc, a Mátészalkai Gépészeti Szakközépiskola igazgatója. – Színes televízió az iskola és a kollégium valamennyi termében van, a zártláncú videorendszernek köszönhetően. Egyes megemlékezéseket ugyanis videon keresztül közvetítünk.

,,... nem hiszem, hogy az embernek a rang ad tisztességet"
2006. február 19. 23:53

–Szeretem a munkám, s nem gondoltam arra, hogy tovább kell lépnem. Végül azért vállaltam az orvos-igazgatói megbízást, mert azt remélem, hogy tudok segíteni. Nem túl jó a helyzet a kis kórházakban. Ebben a fiskális világban a szakmaiság egyre inkább háttérbe szorul, mert a túlélésért kell harcolni. A mai finanszírozási rendszer megköveteli, hogy hajszoljuk a teljesítményt. Nem mindegy, hogy egy orvos tíz beteget vizsgál meg, s 30 percet foglalkozik mindenkivel, vagy 30 beteggel találkozik, akikre nem jut több idő, mint személyenként tíz perc. A kollégáim túlterheltek, időprésben dolgoznak, mindez elveszi a munka örömét.