A nyár kiüléses időszak az egyik legismertebb,
legszínvonalasabb büki vendéglátóhelyen, a Vadásztanya Vendéglőben is, amely
tágas, hangulatos kerthelyiséggel is várja vendégeit. A gazdasági nehézségek a
pénztelenség azonban itt is érezteti hatását a forgalmon.
A Vadásztanya Vendéglőt üzemeltető, ízig-vérig vendéglátós
Pereznyák házaspár idén is felkészült az idegenforgalmi főszezonra, amely
nagyjából szeptember végéig tart, de az igazán forgalmas időszak mindössze
öt-hat hét. Ez is annak köszönhető, hogy Bük nagyhírű gyógyfürdővel
rendelkezik. Igaz, éppen emiatt itt a teljes év ki van használva, érdemes egész
évben nyitva tartani. Augusztus elejétől van a legnagyobb forgalom, főként a
bajor tartományból érkeznek sokan. Az utóbbi években egyre több cseh vendég is
betér hozzájuk. A főszezonon kívül leginkább az idősebb fürdővendégekre lehet
alapozni, ők ide valóban pihenni, regenerálódni jönnek. A gazdasági válság, a
pénztelenség azonban itt is érezteti hatását a forgalmon, amit nagyon nehéz
ellensúlyozni.
Pereznyák Ferenctől azt is megtudtuk, hogy a konyhájuk
méltán elismert, az étlap gazdag ételválasztékú, lényegében egész évben azonos,
az idegenforgalmi főszezonban azonban napi ajánlatokkal is kiegészül. Ebben az
időszakban több a csoport, az á la carte étkező, de a rendezvény is. Az étlap
specialitásai – a vendéglő nevéhez is méltóan - elsősorban a vadételek, de nem
hiányozhatnak a sertés-, marha- és baromfihúsból készült hagyományos magyar, és
a kímélő ételek sem. Filézett halféleségek is szerepelnek a kínálatban. Elég
sok a külföldi törzsvendég, a szász ajkúak például igen ragaszkodnak a tarjából
készült cigánypecsenyéhez.
Esténként hétfő kivételével élő zenével szórakoztatják a
vendégeket, de fergeteges sikerrel lépett már fel itt a német Party-Trió is. Jó
időben a csaknem 200 főt befogadó, szépen kialakított és berendezett fedett
teraszon is étkezhetnek a vendégek.
Publikálta null |
|
|
|
|
Helyilap
Kistérségek
Területfejlesztési Önkormányzati Társulások
Tudósító
Választókerület(ek)
Vállalkozások
|
|