English version
Adózás, helyi adók

Befektetés

Beruházás

Cégek, vállalkozások hírei

Civil hírek

Család

Egészségügy / szociális intézmények

Egyházak

Életmód

Érdekességek

Események

EU információk

EU pályázatok

Fiatalok

Foglalkoztatás

Fogyasztóvédelem

Gasztronómia

Gazdasági hírek

Gazdaságpolitika

Gyermek és ifjúsági ügyek

Helyi önkormányzat

Helytörténet

Információ

Ingatlan

Innen-onnan

Interjú

Internet / multimédia

Irodalom

Jegyzet

Jótékonyság

Karácsonyi ünnepségek

Karrier

Katasztrófavédelem

Kiállítások, konferenciák

Kistelepülések

Kistérségek

Koncert

Környezetvédelem

Közbiztonság

Közérdekű információk

Közhivatalok

Közlekedés

Közműépítés

Kulturális programok

Labdarúgás

MIÉP

MSZP

Oktatás

Pályázatok

Pénzügyek

Politika, közélet

Portré

Regionális programok

Rendőrségi hírek

Sport / fittness / szabadidő

Szabadidő

Szakrendelések

Szociális ügyek

Szociálpolitika

Társadalom

T-Kisebbségek

Törvény, rendelet, szabályozás

Tűzijáték

Ünnepségek

Vízszolgáltatás

Sóstói skanzen, a ,,Látogatóbarát múzeum"
2006. február 19. 20:29

Van szatócsboltja, kovácsműhelye, temploma, iskolája, és még temetője is. A falu szépen rendben tartott házaiban ott sorakoznak a háztartások kellékei: a lábasok, üvegek, tányérok, poharak, az asztalokon hímzett terítők. A falakon háziáldás, a padlón rongyszőnyeg, az akasztón kalap, a kemence mellett egy pár csizma. Mindenütt az élet nyomai, mégis hiába várjuk, hogy a gazdasszonyok déli harangszóra kitálalják az ebédet a családnak, mert ezekben a házakban nem lakik senki.

Koncertek a templomért
2006. február 16. 23:46

Még a múlt évben elkezdték, s ahogy az időjárás engedi tovább folytatják a baktalórántházi görög katolikus templom felújítását. A munka költségeinek jelentős részét pályázattal teremtették elő, de sokkal hozzájárultak a nagy horderejű munkához a hívek közül is.

Elcserélik a zöld anakondákat
2006. február 16. 22:23

Az anakonda nem tojásokat rak, hanem hét hónap vemhesség után hozza világra kicsinyeit. Nagyon vigyázni kell velük, mert kiszámíthatatlanok, s fontos tudnivaló róluk, hogy soha nem szelidülnek meg.

Negyedszázados finn kapcsolat
2006. február 14. 22:35

Nyíregyháza és a finnországi Kajaani között idén negyedszázados a testvérvárosi kapcsolat. Kitűnő alkalom ez arra, hogy felidézzék az elmúlt 25 év történetét. Ez nem is olyan könnyű, hiszen a jelentős távolság ellenére az együttműködés mit sem veszített kezdeti lendületéből.

Öt évszázad spanyol festészete - saját nyomtatású jeggyel
2006. február 7. 22:00

Első olvasásra kicsit meredeknek tűnik, hogyan is lehet saját nyomtatású jeggyel bejutni az év múzeumi szenzációjának számító kiállításra. Pedig - hála az internetnek - még ez is megtörténhet az online jegyvásárlásnak köszönhetően.

Performance Nyíregyházán
2006. február 18. 22:22

,,Marina Abramovic megevett egy kiló mézet és megivott egy liter vörösbort, majd egy borotvával csillag alakú sebet vágott a hasára, utána véresre korbácsolta magát, végül ráfeküdt egy kereszt alakú jégtömbre. Fentről infravörös lámpa égette. Mindettől vörös csillag alakú sebe hevesen vérezni kezdett. A közönség a beszámolók szerint pontosan tizenhárom percig bírta az ,,esztétikai élményt", utána elrángatták a művészt szenvedése pódiumáról, és ezzel véget ért az előadás."

Kis mazsik nagy napjai
2006. február 16. 23:05

Már nyolc éve, hogy valósággá vált a vajai kislányok álma, és először próbálhatták meg hogyan is kell pattógós muzsikára masírozni, habkönnyű pom-pommal a kezükben egyszerre mozdulni, táncolni a zenére. Nyolc éve alakult meg a vajai iskolában a mazsorett csoport, ami azóta sem vesztett fényéből: ide mindig bőven van jelentkező.

Táncfarsang Nyíregyházán
2006. február 16. 20:34

A Vidor Fesztivál országos sikersorozata után egy egészen más műfaj, a tánc népszerűsítésére vállalkozik a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház. Az idei már a harmadik szezon, amikor Táncfarsang címmel a mozgásművészet iránt érdeklődőknek kínálnak izgalmas válogatást a teátrumban.

Energiacímkék - igaz, vagy hamis?
2006. február 13. 21:47

Jegyezd meg gyermekem, hogy mindig az olcsó a drága. Ezt a mondatot mindig elmondta nagyapám, ha vásárolni kellett valamit. Sokáig nem értettem, egyszerűen ,,fel kellett nőni" az üzenethez.

Lovasszán verseny Kemecsén
2006. február 7. 14:08

Napjainkban már kivételes téli örömnek számít, ha lehetőség nyílik arra, hogy lovasszánon utazzon az ember. Különleges élmény helyet foglalni a szántalpakra épített kocsin jó meleg kabátban, plédekbe burkolózva, s míg a lovak élénk galoppban róják a kilométereket csodálni a hófehérbe öltözött téli tájat.

Alapítványok
Helyilap
Intézmények
Kistérségek
Területfejlesztési Önkormányzati Társulások
Új Magyarország Fejlesztési Terv - ÚMFT
Választókerület(ek)