English version
Adózás, helyi adók

Befektetés

Beruházás

Cégek, vállalkozások hírei

Civil hírek

Család

Egészségügy / szociális intézmények

Egyházak

Életmód

Érdekességek

Események

EU információk

EU pályázatok

Fiatalok

Foglalkoztatás

Fogyasztóvédelem

Gasztronómia

Gazdasági hírek

Gazdaságpolitika

Gyermek és ifjúsági ügyek

Helyi önkormányzat

Helytörténet

Információ

Ingatlan

Innen-onnan

Interjú

Internet / multimédia

Irodalom

Jegyzet

Jótékonyság

Karácsonyi ünnepségek

Karrier

Katasztrófavédelem

Kiállítások, konferenciák

Kistelepülések

Kistérségek

Koncert

Környezetvédelem

Közbiztonság

Közérdekű információk

Közhivatalok

Közlekedés

Közműépítés

Kulturális programok

Labdarúgás

MIÉP

MSZP

Oktatás

Pályázatok

Pénzügyek

Politika, közélet

Portré

Regionális programok

Rendőrségi hírek

Sport / fittness / szabadidő

Szabadidő

Szakrendelések

Szociális ügyek

Szociálpolitika

Társadalom

T-Kisebbségek

Törvény, rendelet, szabályozás

Tűzijáték

Ünnepségek

Vízszolgáltatás

A tavasz jegyében: Nyíregyházi Művészeti Hetek
2006. február 20. 22:17

Koncertek, kiállítások, balettfesztivál, mesterkurzus, művész-közönség találkozó. Mindez csupán ízlelítő a Nyíregyházi Művészeti Hetek programjából, amit március 16-a és április 2-a között rendeznek meg a szabolcsi megyeszékhelyen. A város vendége lesz Miklósa Erika operaénekes, Perényi Eszter hegedűművész, a Szabadkai Népszínház és V. alkalommal tartják meg Tiszántúli Amatőr Klasszikus Balett Fesztivált.

Koncertek a templomért
2006. február 16. 23:46

Még a múlt évben elkezdték, s ahogy az időjárás engedi tovább folytatják a baktalórántházi görög katolikus templom felújítását. A munka költségeinek jelentős részét pályázattal teremtették elő, de sokkal hozzájárultak a nagy horderejű munkához a hívek közül is.

Klasszikusok hárfára és trombitára
2006. február 9. 19:12

Csaknem ötezer éves múltra tekint vissza a hárfa, ami külsőre és kezelésére nézve is a legtökéletesebb ókori hangszernek mondható. Főleg a régi egyiptomiaknál volt kedvelt, amit egy, a thébai romok közt talált freskókép is igazol, melyen a maihoz nagyon hasonló hárfa látható.

Pályázati koncert - pénzjzutalom és különdíj
2006. február 6. 23:35

A tehetség önmagában nem elég. Szorgalmasan gyakorolni kell nap nap után, hogy idővel egy-egy hangszer virtuózává váljon valaki.

Balázsoló est a játéktérért
2006. február 3. 13:42

Szent Balázs, a diákok védőszentje ünnepének szellemében tartanak ,,Balázsoló estet"  február 3-án 18 órától Nyíregyházán, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár harmadik emeleti kamaratermében. Ez a program a balázsjárás hagyományát újítja fel, ugyanis egyfajta jótékonysági est lesz, melynek bevételét a játéktér gazdagítására fordítják.

Performance Nyíregyházán
2006. február 18. 22:22

,,Marina Abramovic megevett egy kiló mézet és megivott egy liter vörösbort, majd egy borotvával csillag alakú sebet vágott a hasára, utána véresre korbácsolta magát, végül ráfeküdt egy kereszt alakú jégtömbre. Fentről infravörös lámpa égette. Mindettől vörös csillag alakú sebe hevesen vérezni kezdett. A közönség a beszámolók szerint pontosan tizenhárom percig bírta az ,,esztétikai élményt", utána elrángatták a művészt szenvedése pódiumáról, és ezzel véget ért az előadás."

Táncfarsang Nyíregyházán
2006. február 16. 20:34

A Vidor Fesztivál országos sikersorozata után egy egészen más műfaj, a tánc népszerűsítésére vállalkozik a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház. Az idei már a harmadik szezon, amikor Táncfarsang címmel a mozgásművészet iránt érdeklődőknek kínálnak izgalmas válogatást a teátrumban.

Öt évszázad spanyol festészete - saját nyomtatású jeggyel
2006. február 7. 22:00

Első olvasásra kicsit meredeknek tűnik, hogyan is lehet saját nyomtatású jeggyel bejutni az év múzeumi szenzációjának számító kiállításra. Pedig - hála az internetnek - még ez is megtörténhet az online jegyvásárlásnak köszönhetően.

Szívből szeretni... - a Kongresszusi Központban
2006. február 4. 17:47

A musical és a romantikus zene kedvelőit várják február 5-én vasárnap Budapesten a Kongresszusi Központba a közelgő Valentin nap alkalmából rendezett koncertre. Bár a jeles névnapot február 14-én ünnepeljük, ennek jegyében csendülnek fel a musical irodalom legszebb szerelmes dalai és duettjei a Budapesti Operettszínház gáláján.

Vándorcirkusz a színházban
2006. február 1. 21:27

,,Néhány napig figyelemmel kísérhettem Magyarország legkisebb utazó társulatának mindennapjait. A nyolctagú Wertheim család végez minden munkát, a fellépések szervezésétől a sátor építéséig, az állatok gondozásától az előadások reklámozásáig. E néhány nap törénetébe, a Wertheim család hétköznapjaiba enged bepillantást Koncz Zsuzsa fotóművész, akinek Vándorcírkusz című kiállítása február 4-én nyílik meg a nyíregyházi színházban.

Alapítványok
Helyilap
Intézmények
Kistérségek
Területfejlesztési Önkormányzati Társulások
Új Magyarország Fejlesztési Terv - ÚMFT
Választókerület(ek)