English version
Adózás, helyi adók

Befektetés

Beruházás

Cégek, vállalkozások hírei

Civil hírek

Család

Egészségügy / szociális intézmények

Egyházak

Életmód

Érdekességek

Események

EU információk

EU pályázatok

Fiatalok

Foglalkoztatás

Fogyasztóvédelem

Gasztronómia

Gazdasági hírek

Gazdaságpolitika

Gyermek és ifjúsági ügyek

Helyi önkormányzat

Helytörténet

Információ

Ingatlan

Innen-onnan

Interjú

Internet / multimédia

Irodalom

Jegyzet

Jótékonyság

Karácsonyi ünnepségek

Karrier

Katasztrófavédelem

Kiállítások, konferenciák

Kistelepülések

Kistérségek

Koncert

Környezetvédelem

Közbiztonság

Közérdekű információk

Közhivatalok

Közlekedés

Közműépítés

Kulturális programok

Labdarúgás

MIÉP

MSZP

Oktatás

Pályázatok

Pénzügyek

Politika, közélet

Portré

Regionális programok

Rendőrségi hírek

Sport / fittness / szabadidő

Szabadidő

Szakrendelések

Szociális ügyek

Szociálpolitika

Társadalom

T-Kisebbségek

Törvény, rendelet, szabályozás

Tűzijáték

Ünnepségek

Vízszolgáltatás

A félszárnyú madár röpte
2006. február 19. 16:03

A vidék törekvése segítség nélkül olyan, mint egy félszárnyú madár röpte. Hogyan is emelkedhetne olyan magasba, mint ahol az emberek e szűk kis haza korlátai között könnyebben élnek, több lehetőség közül választhatnak. Vajon van-e, lesz-e mód arra, hogy lassan eltűnjön a szakadék ami a főváros és a vidék között tátong? Talán igen...

Kistérség és közoktatás
2006. február 14. 11:08

A rendszerváltást követően az új közigazgatás kialakulásával az addigi állami feladatok jelentős része - így a közoktatás is - a helyi önkormányzatok feladatkörébe került. Kezdetben minden település igyekezett egyedül megoldani kötelező közoktatási feladatát, döntő többségben saját intézménnyel. Néhány év után azonban nyilvánvalóvá vált, hogy igazi minőségi oktatás nem valósítható meg egyedül.

Kistérségi rendelőintézetek
2006. január 9. 23:06

Négy kistérségi rendelőintézeti központ kialakításáról kezdődtek meg  a tárgyalások január 2-án Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Az elképzelések szerint Újfehértón, Demecserben, Ibrányban és Baktalórántházán létesül egy-egy ilyen intézmény.

A tüdőrák nagyobb veszélyt jelent, mint a TBC
2006. január 1. 16:55

Apró pöttyök sorakoznak Baraté Erzsébet karján. A hölgy vizsgálatra érkezett a Szatmár-Beregi Kórház  vásárosnaményi tüdőgondozójába. Panaszai között egy kis könnyű nátha is szerepel. Át kell esnie egy Rast-teszten, amikor allergiát okozó anyagokat juttatnak a bőrébe.

Baktalórántháza: Új intézmény helyett integráció
2005. december 6. 0:32

A többcélú kistérségi társulások létrejöttével lehetővé vált, hogy több helység összefogásával oldjanak meg olyan feladatokat, melyek túl nagy terhet jelentenek az egyes települések önkormányzatai számára. A baktalórántházi kistérség keretei között három mikrotársulás alakult a szociális feladatok végrehajtására.

Támogató szolgálat
2006. február 15. 21:29

Előfordul, hogy az utcán állítunk meg embereket, akikről úgy gondoljuk, hogy szükségük lehet a segítségünkre. Sajnos vannak, akik nem szívesen kérnek támogatást – őket meg kell győzni. Az érem másik oldala, amikor némelyek akarnak mindent, csak éppen nem jár nekik.

AVOP Leader+ helyben döntenek az EU-s pályázatról
2006. január 12. 23:23

Egy  fiatalokból álló csapat - Szabolcs-Szatmár-Bereg megye szívében - még a nyár végén pályázatot nyújtott be az AVOP Leader+ programra. Ez a felhívás rendhagyó az uniós lehetőségek sorában, hiszen alulról jövő kezdeményezésre épít.

Kistérségi tanuszoda - már a befektetőt keresik
2006. január 7. 22:31

Hamarosan már nem csak nyáron, hanem télen is lehetőség lesz az egyik legegészségesebb sport, az úszás gyakorlására Baktalórántházán. A strand mellett épül fel a tanuszoda, melynek terveit a nyíregyházi Etalon 2000 Mérnöki Iroda Kft. készítette.

Kistérségi összefogással: foglalkoztatástól szociális gondoskodásig
2005. december 20. 10:11

Még vannak, akik jól emlékeznek azokra az időkre, amikor Baktalórántháza járási székhely volt. Ez a közigazgatási rendszer 1978-ban megszűnt, a település elveszítette körzeti központ jellegét. A kistérségek létrejöttével azonban ismét lehetőség nyílt arra, hogy a város visszaszerezze régi rangját.

Baktalórántháza: Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás társulásban
2005. november 7. 19:42

 A köznyelv pánikgombnak hívja azt az eszközt, ami a rászorulóknál mindig kéznél van, s csupán meg kell nyomni, hogy villámsebesen beérkezzen a hívás a központba. Innen azonnal riasztani tudják a segítséget.

Alapítványok
Helyilap
Intézmények
Kistérségek
Területfejlesztési Önkormányzati Társulások
Új Magyarország Fejlesztési Terv - ÚMFT
Választókerület(ek)