English version
Adózás, helyi adók

Befektetés

Beruházás

Cégek, vállalkozások hírei

Civil hírek

Család

Egészségügy / szociális intézmények

Egyházak

Életmód

Érdekességek

Események

EU információk

EU pályázatok

Fiatalok

Foglalkoztatás

Fogyasztóvédelem

Gasztronómia

Gazdasági hírek

Gazdaságpolitika

Gyermek és ifjúsági ügyek

Helyi önkormányzat

Helytörténet

Információ

Ingatlan

Innen-onnan

Interjú

Internet / multimédia

Irodalom

Jegyzet

Jótékonyság

Karácsonyi ünnepségek

Karrier

Katasztrófavédelem

Kiállítások, konferenciák

Kistelepülések

Kistérségek

Koncert

Környezetvédelem

Közbiztonság

Közérdekű információk

Közhivatalok

Közlekedés

Közműépítés

Kulturális programok

Labdarúgás

MIÉP

MSZP

Oktatás

Pályázatok

Pénzügyek

Politika, közélet

Portré

Regionális programok

Rendőrségi hírek

Sport / fittness / szabadidő

Szabadidő

Szakrendelések

Szociális ügyek

Szociálpolitika

Társadalom

T-Kisebbségek

Törvény, rendelet, szabályozás

Tűzijáték

Ünnepségek

Vízszolgáltatás

Baktalórántháza: beruházások, felújítások pályázati segítséggel
2006. február 19. 21:43

Kevés olyan kisváros van az országban, ahol az éves költségvetés harmada, mintegy 700 millió forint jut beruházási és felújítási célokra. Baktalórántháza e kevesek közé tartozik köszönhetően annak, hogy rendre eredményesen szerepel a különböző pályázatokon. Az egyik legnagyobb feladat a gimnázium épületének rekonstrukciója, ami csaknem 150 millió forintba kerül. Az összeg jelentős részét pályázattal teremtette elő a város.

Phare pályázattal: Esély Centrum Nyíregyházán
2006. február 3. 23:36

Mint az ország sok hasonló létesítményében, a nyíregyházi Báthory laktanya elhagyott épületeiben is a hanyatlás jelei mutatkoznak. Egy Phare pályázatnak köszönhetően azonban mégis megmentheti a város az enyészettől az elhagyott épületeket. Ezzel új esélyt kapnak a fogyatékkal élők az életminőségük javítására a szabolcsi megyeszékhelyen.

Jóléti tó és szabadidő központ Szőlőlaposon
2006. január 8. 23:18

Még a nyáron két pályázatot nyújtott be az Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Programra (AVOP) a nyírmadai önkormányzat. Az egyik a település központjának fejlesztésére, a másik a szőlőlaposi jóléti tó és szabadidő központ kialakítására irányult.

Felső-Tisza: megerősített védelem Kisar és Tivadar térségében is
2006. január 8. 15:45

Ezekben a hetekben a belvíz okozza a legtöbb gondot szerte az országban, de nem szabad megfeledkezni azokról az időkről sem, amikor az árvíz támad. Mivel az utóbbi néhány évben több alkalommal is súlyos károkat okozott az áradás, ezért igen nagy figyelmet fordítanak a gátak építésére, a védvonalak megerősítésére.

Pályázati segítséggel: épület a központi ügyeletnek
2006. január 1. 15:56

Egyelőre még csak a tervezőasztalon létezik az az épület, ahol a remények szerint a központi orvosi ügyelet kap majd helyet Baktalórántházán. Tavaly július 1-jétől működik a megyei szinten is elismert, kistérségi feladatokat ellátó ügyeletet, amit jelenleg az egészségházban találnak a betegek.

Koncertek a templomért
2006. február 16. 23:46

Még a múlt évben elkezdték, s ahogy az időjárás engedi tovább folytatják a baktalórántházi görög katolikus templom felújítását. A munka költségeinek jelentős részét pályázattal teremtették elő, de sokkal hozzájárultak a nagy horderejű munkához a hívek közül is.

(L)égi segítség: nyolc új leszállópálya mentőhelikoptereknek
2006. január 11. 18:52

A gyorsaság életet menthet. Nem véletlen, hogy a hagyományos betegszállítás mellett Magyarországon is mentőhelikopterrel szállítják azokat a betegeket, akiknek azonnali életmentő beavatkozásra van szükségük.

Segített a lakosság - milliók az infrastruktúra
2006. január 8. 17:30

Minden baktalórántházi egyetért abban, hogy a városban nagy szükség van az utak, járdák felújítására illetve építésére, a csapadékvíz elvezetés megnyugtató megoldására, vagy például a szélessávú internet bevezetésére. Jó hír, hogy ilyen célokra fordítják azt a pénzt, amit a Fundamenta lakáskassza  utalt át a település számlájára.

Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács: milliárdok és tisztújítás
2006. január 1. 16:26

Csaknem hétmilliárd forint értékű támogatás odaítéléséről döntött 2005-ben különböző pályázatok keretében az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács. A szervezet tavaly az alábbi decentralizált előirányzatokat hirdette meg: Települési hulladék közszolgáltatás-fejlesztés (TEHU); Települési önkormányzati szilárd burkolatú belterületi közutak burkolat-felújítás (UFCE); Terület- és Régiófejlesztési Célelőirányzat (TRFC).

Újjászületik a Tomcsányi-kastély
2005. december 31. 21:35

Dobladozó falaival, betört ablakaival, elvadult környezetével a pusztulás jegyeit viseli magát Vásárosnamény egykori büszkesége, a Tomcsányi-kastély. Az árkádos, oszlopos tornácos, négy tornyos, sarokszobás műemléki védettségű épület a kastély-dombon magasodik, ahol a XVII. században a Lónyay-kúria állt. Itt szállt meg, s itt bocsátotta ki II. Rákóczi Ferenc, a nagyságos fejedelem 1703-ban a ,,naményi pátenst",melyben hadba hívta a szabolcsi nemességet.

Alapítványok
Helyilap
Intézmények
Kistérségek
Területfejlesztési Önkormányzati Társulások
Új Magyarország Fejlesztési Terv - ÚMFT
Választókerület(ek)