English versionWYSIWYG

A WYSIWYG az angol nyelvű What You See Is What You Get, azaz Amit látsz, azt kapod kifejezés rövidítése.

Az általunk fejlesztett, és partnereink által használt szerkesztőprogramok felhasználói felületei kivétel nélkül ezen az elven működnek.

Mit jelent ez a gyakorlatban?
A szerkesztők a jogosultságukkal elérhető szerkesztőprogramban úgy látják az általuk létrehozott tartalmat (szöveget, képeket, táblázatokat, stb.), ahogyan az mentés után a weben meg fog jelenni, azaz létrehozás közben már látják a végeredményt.

Ennek előnye, hogy a szerkesztő a tartalom létrehozásával egyidőben azt is meghatározhatja és befolyásolhatja, hogyan, milyen látványként jelenjen meg ez a tartalom. Mivel a szerkesztők számára számos formázási funkció áll rendelkezésre, így a végeredmény finoman hangolható.

Miután készen van a publikálni kívánt tartalom, a szerkesztőnek csak mentenie kell azt, és a program létrehozza hozza a webes megjelenést előállító HTML kódot és a megszerkesztett oldal pár másodpercen belül a világhálóra kerül.

Mindennek köszönhető, hogy az eszköz átlagos felhasználói ismeretekkel, programozói tudás nélkül használható, így téve lehetővé az esélyegyenlőséget a webes megjelenésben.